Vitir Namazının Faziletleri



VİTİR NAMAZININ FAZİLETİ HAKKINDA:

Allahu Teala için Vitir demek, Allah zatında birdir parçalanmayı kabul etmez sıfatlarında birdir dengi ve benzeri yoktur. Fiillerinde (işlerinde) birdir, şeriki ve yardımcısı yoktur demektir. ''Teki sever'' demek, tek rekatlı olan Vitr Namazını sever, Vitr Namazının kılınmasından hoşlanır. Yani Vitir Namazını kılan müslüman kuluna sevaplar verir ve Namazını kabul eder demektir. ''Ehl-i Kur'an demek , müminler demektir. Zira Kur'an-ı Kerim'i tasdik eden, kabul edenler müminler müslümanlardır. Kur'an-ı ezber edip okuyanlar, ahkamiyle amel edenler müminlerdir, Vitir demek, tek demek bir demektir.

''Vitir Namazı kılmak hakk'dır. Şu halde kim ki, Vitir Namazı kılmassa bizden değildir.
Bu Hadisi şerif vitir namazının (salat-ı vitrin) vacip olduğunun delilidir. ''Bizden değildir'' demek bizim yolumuzda, (Ehli sünnet yolunda) ve sünnetimizde gidenlerden değildir demektir. Yine bu hususta Peygamber Efendimiz Aleyhisselam: Hadisi Şeriflerinde ashabına:
-Gerçekten Allahu Teala, size öyle bir namaz ile imdat- (yardım ve takviye) eyledi ki, bu namaz sizin için kırmızı tüğlü develerden hayırlıdır.''buyurdu.

Ashabı Kiram sordular:
-
Nedir O Namaz Ya Resulallah! dediler.

---Yatsı Namazı ile Sabah Namazı arasında bulunan vitir namazıdır diye buyurdular.---

Vitir namazının vakti, Yatsı namazından sonra kılınır. Bu namaz Tan yeri ağarıncaya - yani Sabah namazı vakti girinceye kadar kılınır. Gece kılınmasında sevabı çoktur. Ancak uyanamıyanlar bu vitiri yatsı namazının iki rekat son Sünnetinden sonra hemen kılabilirler.


Mühim olan namazları vaktinde kılmaktır. İbadet vaktini bilmek her akıllı müslümanın Biricik ödevi ve Vazifesidir.

SÖZÜN KISASI, MÜSLÜMANIM DİYENLERİN NAMAZ KILMALARI GEREKLİ VE ŞARTTIR. ALLAHA EMANET OLUN CANLAR.

Benzer İçerikler

Önceki Sayfa
Sonraki Sayfa
Değerli Yorumlarınızı Esirgemeyin İşallah

0 yorum: