Orucu Bozmanın Cezası



                                   ORUCU BOZMANIN CEZASI - KEFFARET


Oruç, bir ibadettir. Orucu dinen kabul edilir bir mazeret olmadan bozmak günahtır ve cezası vardır.
Ramazını Şerif orucunu bozan kimseye dünyada ceza olarak iki ay ardı ardına oruç tutması gerekmektedir. Birde bozduğu günün orucunu tutar. Böylece bir günlük Oruçtan kaçarken 61 gün Oruç tutmak zorunda kalır. Böyle bir mazaret olmadan bozulan oruca hem kaza, hem de keffaret lazım gelir deniyor. Orucun kazası, gününe gün oruç tutmak. Yani bozduğpu bir günlük oruç için Ramazandan sonra bir günlük oruç tutar. Buna gününe gün kaza deniyor.

KEFFARET: Bozulan bir günlük orucun affedilmesi için iki ay-yani altmış (60) gün tutulan oruca deniyor kardeşlerim. Keffaret Günahtan temizleyici şeylere denir. Oruç keffareti, yemin keffareti gibi çok çeşitleri vardır keffaretin. Allahu Teala, kullarının günahlarını bu dünyada temizlemek murad ettiğinden türlü sebepler ve çeşit çeşit bahaneler koymuştur. İşte oruç ibadetini bozan kimsenin bu dünyada günahının bağışlanması için, ahirete tertemiz gitmesi için bozduğu bir günlük orucun keffareti için 60 gün, bir ceza orucu tutması şarttır.

                                                     ORUCUN KEFFARETİ


Orucun keffareti şu şekilde olur.

1- Keffaret niyyetiyle bir köle azad etmek, köle azad etmeye gücü yetmesse

2- İki ay yani altmış (60) gün aralık vermeden oruç tutmak, Bunada gücü yetmesse

3- Altmış fakiri akşam ve sabah olmak üzere iki gün doyurmak.

Müslüman kardeşim! Görüyorsun ya! Oruç ibadeti dinimizde çok mühim bir ibadettir. Ona göre orucuna sahip çıkıp değer ver. Ve Aşk ile oruçlarını tut.

Rabbim Cümlemizin tuttuğu Oruçlarını Kıldığı Namazlarını ve Ettiği Dularını Kabul Etsin İnşallah.

Benzer İçerikler

Önceki Sayfa
Sonraki Sayfa
Değerli Yorumlarınızı Esirgemeyin İşallah

0 yorum: